Wat is sim only?

Sim only betekent vrij vertaald alleen sim. Alleen sim houdt dus in dat je enkel een simkaart krijgt. Het maakt hierbij dus niet uit of het gaat om prepaid sim only of een sim only abonnement, want dat zijn 2 aparte zaken.

Simkaart

Je krijgt bij sim only dus alleen een simkaart. Dit kan een simkaart zijn voor zowel prepaid als voor een abonnement. Zodra je de simkaart in je telefoon steekt weet je telefoon direct wat voor simkaart erin zit en zal je prepaid tegoed of je abonnement direct beschikbaar zijn.

Simlock vrij

Het is wel belangrijk dat je telefoon ook geschikt is voor sim only. Hoe weet je nou of je telefoon inderdaad geschikt is voor sim only? Nou, dat is simpel, want dit merk je eigenlijk vrijwel direct als je een simkaart in je telefoon stopt die niet van jou is.

Stel dat je de simkaart van je broer of zus in je telefoon stopt en deze heeft een andere provider dan jij, dan zou dit dus direct op je telefoon moeten zijn aangegeven. Als er echter jouw netwerk in beeld blijft staan terwijl er een simkaart van een ander netwerk in je telefoon zit, dan weet je dus dat je telefoon niet simlock vrij is. Uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden om je telefoon simlock vrij te maken. Ga gewoon naar een telefoonzaak en vraag of ze dit voor je in orde maken. Dit is zo gepiept.

Previous post:

Next post: