Wat is prepaid?

Het woord prepaid betekent letterlijk vooruit betaald. Het wil dus zeggen dat je al voor je beltegoed hebt betaald voordat je er ook nog maar 1 cent van hebt verbruikt. Dit is dus eigenlijk precies het tegenovergestelde van een abonnement, waar je eigenlijk altijd achteraf betaald en de hoeveelheid die je moet betalen hangt dan voornamelijk af van je verbruik.

Handig van prepaid

Wat zo handig is ook van prepaid (en wat voor veel mensen ook wel nodig is) is dat je nooit over je ‘bundel’ heen kan gaan zoals wel bij een abonnement het geval is. Als je beltegoed op is is het namelijk gewoon op. Je kunt dus nooit in het ‘rood’ komen te staan.

Anders dan bij sim only prepaid kun je bij een abonnement wel in het ‘rood’ komen te staan. Je kunt namelijk makkelijk meer bellen dan je aan belminuten bij je abonnement hebt genomen, maar hier krijg je dan aan het einde van de maand ook de rekening voor gepresenteerd. Vaak betaal je voor een belminuut buiten een abonnement bundel tussen de 20 en 30 cent waar dit bij je abonnement bijvoorbeeld maar 2 cent is. Zonder dat je het doorhebt kun je dus een flinke rekening voor jezelf creëren.

Next post: